Šeštasis Klaipėdos šviesų festivalis į uostamiestį sugrįžta vasario 14-16 dienomis su jau tradiciniu tapusiu renginio moto: „Ryškiausias mieste!“. Ir šiemet festivalis dedikuojamas dviem svarbioms vasario progoms – Lietuvos nepriklausomybės ir Šv. Valentino dienoms. Jo metu bus ribojamas automobilių eismas Klaipėdos senamiestyje.

Kaip ir įprastai festivalio metu bus ribojamas automobilių eismas Klaipėdos senamiestyje. Nuo vasario 9osios jau uždaryta dalis Turgaus gatvės, nes čia prasidėjo instaliacijos montavimo darbai. Eismo ribojimai Turgaus gatvėje liks iki vasario 18 dienos, o festivalio dienomis įvažiuoti į senamiestį apskritai bus draudžiama.

Detaliau apie eismo pakeitimus senamiestyje https://www.klaipeda.lt/lt/skelbimai/eismo-pasikeitimai-vasario-1416-dienomis/7573

Festivalio organizatoriai ragina automobilius palikti atokiau nuo miesto centro esančiose stovėjimo aikštelėse, o iki renginių vietos keliauti visuomeniniu transportu, kuris švenčių dienomis veš nemokamai.

ATVYKSTANČIUS Į KLAIPĖDĄ TRAUKINIAIS  PASITIKS ČIA GAMINAMI ELEKTRINIAI AUTOBUSAI „DANCER“

Festivalio dienomis į Klaipėdą atvykstančius traukinius geležinkelio stotyje pasitiks Klaipėdoje gaminami elektriniai autobusai „Dancer“ ir iki festivalio epicentro senamiestyje uostamiesčio svečius veš nemokamai.  

Nemokamų elektrinių autobusų „Dancer“  grafikas yra suderintas su atvykstančiais traukiniais ir išvyks link senamiesčio 10 minučių po traukinio atvykimo. Klaipėdoje sukurti ir gaminami elektriniai autobusai yra lengviausi pasaulyje, gali būti įkraunami vos per 5 minutes, o jų kėbulo gamybai naudojami perdirbti PET buteliai.
Klaipėdos šviesų festivalyje elektriniai autobusai „Dancer“ keleivius veš pirmą kartą!

Tikslus Dancer maršrutas: traukinių stotis (aikštelė prie pagrindinio įėjimo) – Biržos tiltas (Tiltų g. ir Danės g. sankryža).  Išvykimo laikas, vasario 14, 15 ir 16 dienomis nuo traukinių stoties: 10.05; 10.56; 15.02; 16.28; 17.14; 19.20; 19.44; 21.02.