Vasario 14-16 d. vykstantis Šviesų festivalis Klaipėdoje kviečia atvykti visuomeniniu transportu. Festivalio dienomis į Klaipėdą atvykstančius traukinius geležinkelio stotyje pasitiks Klaipėdoje gaminami elektriniai autobusai „Dancer“ ir iki festivalio epicentro senamiestyje uostamiesčio svečius veš nemokamai. 

Šeštasis Klaipėdos šviesų festivalis, kurio šiemetinė tema  – “Atgyja paveikslai”, pristatys daugiau nei trisdešimt šviesos ir garso instaliacijų. Jos tris žiemos vakarus klaipėdiečius ir miesto svečius kvies mėgautis išskirtiniais reginiais, didžiulio susidomėjimo sulaukusiais ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Ši šviesų šventė yra populiariausias šaltojo sezono renginys Vakarų Lietuvoje.

Kaip ir įprastai festivalio metu bus ribojamas automobilių eismas Klaipėdos senamiestyje. Eismo ribojimai Turgaus gatvėje liks iki vasario 18 dienos, o festivalio dienomis įvažiuoti į senamiestį apskritai bus draudžiama. Festivalio organizatoriai ragina automobilius palikti atokiau nuo miesto centro esančiose stovėjimo aikštelėse, o iki renginių vietos keliauti visuomeniniu transportu, kuris švenčių dienomis veš nemokamai.

Nemokamų elektrinių autobusų „Dancer“  grafikas yra suderintas su atvykstančiais traukiniais, ir išvyks link senamiesčio 10 minučių po traukinio atvykimo. Klaipėdoje sukurti ir gaminami elektriniai autobusai yra lengviausi pasaulyje, gali būti įkraunami vos per 5 minutes, o jų kėbulo gamybai naudojami perdirbti PET buteliai.

Klaipėdos šviesų festivalyje elektriniai autobusai „Dancer“ keleivius veš pirmą kartą, netrukus po festivalio jie išriedės į reguliariuosius miesto maršrutus.

Tikslus Dancer maršrutas: traukinių stotis (aikštelė prie pagrindinio įėjimo) – Biržos tiltas (Tiltų g. ir Danės g. sankryža).  Išvykimo laikas, vasario 14, 15 ir 16 dienomis nuo traukinių stoties: 10.05; 10.56; 15.02; 16.28; 17.14; 19.20; 19.44; 21.02.

Martyno Vainoriaus nuotr.