Į du varžybinius skrydžius jau pakilę Lietuvos karšto oro balionų čempionato komandos, pirmosios  paskelbė Jūros šventės žinią. Su gana intensyviu pakrantės vėju besigrumiančius oreiviai apie skrydžio galimybes sužino vos valanda iki jo, todėl norintys išvysti neeilinį reginį, turi nuolat sekti atnaujinamą informaciją. Nors jau du suplanuoti skrydžiai buvo sėkmingi, anot „Klaipėdos oreivių klubo“, ketvirtadienio vakaro skrydžio tikimybė – itin menka.

 Pirmasis varžybinis skrydis trečiadienio vakarą tapo tikru išbandymu visoms čempionate dalyvaujančioms komandoms. Visgi, raudoną vėliavą pakeitus į geltoną, o netrukus ir žalią, varžyboms buvo duotas startas ir uždegta žalia šviesa. Dėl stipraus vėjo varžybinis skrydis iš Klaipėdos perkeltas į rajoną, kur operatyviai sureagavę į žinią, pirmieji galėjo grožėtis neeiliniu reginiu.

Ketvirtadienio rytą, įvertinus stiprų pakrantės vėją, kilimas ir vėl vyko už miesto. Komandoms buvo numatytos trys užduotys („kryžiai”), į kuriuos, kiek įmanoma tiksliau turi atskristi oro balionai. Parinktą kilimo erdvę supant tankiai miško juostai oro balionams pavyko sėkmingai pakilti. Visgi, skrydžio kai kurios komandos atsisakė. Varžybinius skrydžius geriausiai mato Kiškėnų, Girininkų, Endriejavo gyventojai.

Čempionato organizatoriai – „Klaipėdos oreivių klubas“ atkreipia dėmesį, kad starto vietos dažnai yra privačios pievos, kur privažiavimai mažais keliukais, tad paskelbus apie jas iš anksto, kyla rizika, kad sportininkai negalės privažiuoti. Anot „Klaipėdos oreivių klubo“ prezidentės Renatos Narbutės, kol kas pateikiamos orų prognozės vilties nesuteikia vakariniam ketvirtadienio skyrdžiui.

Oro balionų kilimo aukštis apribotas varžybų žemėlapio – čempionatui Klaipėdoje yra rezervuota oro erdvė nurodytomis valandomis, o kilimo lubos – 6500 pėdų. Toks aukštis yra gana įprastas sportininkams.

Liepos 21 ir 22-ąją, 23.30 val. numatytiems vakariniams švytėjimams „Tarp žemės ir dangaus“, anot organizatorių, vėjas neturėtų trukdyti. Visgi, apgalvoti du scenarijai – esant silpniausiam vėjui šventės svečius pasitiks 15 šviečiančių oro balionų kupolų, kurie išsidėstys skirtingose erdvėse: Bangų g., Jono kalnelio saloje, prie TEO pastato ir buv. Šv. Jono bažnyčios vietoje. Tiesa, pagrindinis vakarinis šou, papildytas muzikos kūrėjo SUN garso takeliu, šviesomis ir lazeriais vyks būsimo „Bastionų namų“ kvartalo teritorijoje už Jono kalnelio. Esant stipresniam vėjui, Jūros šventės svečius sutiks keli, itin stipriai inkaruoti oro baliono kupolai bei 30 oro balionų krepšių, nakties tamsą nušviesiančių ugnies liežuviais.

Lietuvos karšto oro balionų čempionatas Klaipėdoje – istorinis įvykis ir klaipėdiečius bei visus Jūros šventės svečius džiugins pirmą kartą. Oro balionų čempionatas – aukščiausio sportinio reitingo renginys ir tikras iššūkis jo organizatoriams – „Klaipėdos oreivių klubui“. Nors klubas 2013 ir 2014 metais sėkmingai organizavo „Klaipėdos krašto taurės“ varžybas, šių metų čempionatas – dar svarbesnis išbandymas. Renginyje dalyvauja net 30 komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos.

Varžybiniai skrydžiai numatyti liepos 19, 20, 21 ir 22 d., ryte ir vakare – 6.00 ir 19.00 val. Esant palankiam vėjui, oro balionų kilimas vyks iš Bangų g. esančios pievos – būsimo „Bastionų namų“ kvartalo už Jono kalnelio.

Sprendimas dėl kiekvieno varžybinio skrydžio bus priimamas iki jo likus vienai valandai,  apie tai informuojant socialiniuose tinkluose https://www.facebook.com/klaipedossventes  bei https://www.facebook.com/koksai