Įspūdingu oro balionų švytėjimu ir britų žvaigždės Sam Ryder koncertu vainikuotą pirmąją Jūros šventės dieną, apsilankymu pagerbė ir LR Prezidentas Gitanas Nausėda. Milžiniškai Jūros šventės dalyvių bangai užliejus Kruizinių laivų terminalą, paskelbtas oficialus renginio startas, apdovanoti garbingi jūrinės bendruomenės nariai, kapitonai. Daugybės lankytojų jau pirmąją šventės dieną sulaukė banguojančioje Danės upėje įsikūrę „Baltic Sail“ burlaiviai, o pokalbiai su Aurimu Valujavičiumi sunkiai talpino visus norinčius pasiklausyti Teatro aikštėje.  

Tūkstančius Jūros šventės svečių skaičių sutraukusi didžioji Jūros šventės eisena abejingų nepaliko. Tūkstančiai dalyvių, daugybė muzikinių, teatralizuotų, ryškių pasirodymų, 64-osios Jūros šventės eiseną išskyrė iš lig šiol buvusių. Eisenos priekyje žengė miesto vadovas Arvydas Vaitkus, AB Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Eisenoje save pristatė ir miestą sveikino 70 kolektyvų, įmonių, organizacijų. Itin garsioje ir triukšmingoje eisenoje koncertavo 6 orkestrai, 3 muzikinės grupės, 19 važiuojančių muzikinių konstrukcinių platformų. Šiais metais eisena kaip niekad turėjo daug DJ, kurie privertė žiūrovus šokti ir ritmingai nerti į Jūros šventės bangas. Iš konstrukcinių platformų rūko dūmai ir kilo ugnis ir išsiskyrė drąsiais ir kūrybingais kolektyvų sumanymais, spalvomis, muzikos ir ritmo garsais.

Eisenai pasiekus Kruizinių laivų terminalą, čia suplevėsavo Jūros šventės vėliava, o atidarymo ceremoniją pradėjo JE LR Prezidentas Gitanas Nausėda ir Pirmoji Ponia Diana Nausėdienė. Ceremonijoje apdovanoti jūrų veteranai, įteikti Lietuvos jūrininkų sąjungos garbės ženklai. Kapitonui Romui Karmazinui atnaujinus „Metų jūrininko“ apdovanojimus, juo išrinktas elektromechanikas Sergejus Paivinas. 

Kruizinių laivų terminalo muzikinę programą vainikavo laukiamiausias šios vasaros muzikinis įvykis – „Eurovizijos“ antros vietos laimėtojo, britų muzikos ir socialinių tinklų žvaigždės – Sam Ryder koncertas. Tūkstantinė minia kartu su atlikėju traukė žinomas dainas. Viena ryškiausių pastarojo meto „Eurovizijos“ žvaigždžių Klaipėdos padangėje skambėjo ilgamečių Jūros šventės partnerių – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dėka. Šarmingas Didžiosios Britanijos atlikėjas į Kruizinių laivų sceną atplaukė kartu su Algiu Lataku, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniu direktoriumi, kuriam Sam Ryder įteikė savo vinilinę plokštelę su autografu.

Nors dėl nesaugaus vėjo, Lietuvos karšto oro balionų čempionato ir tarptautinių varžybų dalyviai pirmąsias dienas buvo priversti kilti iš mažiau vėjuotų Klaipėdos apylinkių, kantriausi Jūros šventės svečiai penktadienio vakarą pamatė nepakartojamą reginį –  „Naktinį švytėjimą“. Muzikos ir šviesos šou „Tarp žemės ir dangaus“ dar kartą stebins ir liepos 22-ąją, 23.30 val.