Nors gruodžio 5-ąją, Teatro aikštėje nevyks joks renginys, mieste budės daugiau policijos pareigūnų.

Anot Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkės Rasos Bekėžienės, vien tik akcentuoti saugumo būtinybę nebepakanka, todėl stiprinamos policijos pajėgos, daugiau dėmesio bus skiriama bet kokiems susibūrimams.

„Griežtesnių priemonių imamės ne tam, kad draustume, o tam, kad užtikrintume saugumą ir užkirstume kelią ligos plitimui. Esame supratingi, ir suvokiame norą ištrūkti iš namų, tačiau būsime griežti ir atidžiai stebėsime kaip laikomasi visų saugumo reikalavimų kuriuos numato vyriausybė. Be to, jei greta nematote policijos pareigūno, nepamirškite, kad pažeidimai užfiksuoti saugumo kamerų, gali tapti pagrindu fiksuoti administracinį pažeidimą“, – sako Rasa Bekėžienė.

Kalėdinių renginių organizatoriai VšĮ „Klaipėdos šventės“, Teatro aikštėje saugumo užtikrinimui transliuos garsinius signalus su įspėjamuoju prašymu nesibūriuoti. Be to, Teatro aikštė jau ne vienerius metus yra skelbiama zona be pirotechnikos.

„Sudėtingi metai išmokė prisitaikyti prie situacijos, ieškoti naujų sprendimų ir net didžiausias problemas krimsti lyg šventinius kūčiukus. Esu tikras, kad susitelkę ir protingai įvertinę situaciją, priėmę tinkamus sprendimus, galime turėti lygiai tokias šventes, kurios mūsų mintyse ir yra tikrosios Kalėdos. Būkite supratingi ir negudraukite – visi šventiniai stebuklai vyks tik virtualioje erdvėje“, – sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Ankstesnis įrašas Kitas įrašas