57-asis tarptautinis Europos tautų folkloro festivalis „Europiada“ skambina paskutinę didelio, įspūdingo ir nepamirštamo kūrinio dalį. Septynios dešimtys kolektyvų iš keturiolikos Europos valstybių savo tautinių kostiumų spalvomis, muzika ir šokiais penkias dienas Europą sukvietė į Klaipėdą. Uostamiesčio gyventojai ir svečiai turėjo istorinę ir unikalią galimybę dalyvauti Europos kultūros fiestoje.

Klaipėdoje prasideda paskutinioji, penktoji festivalio „Europiada“ diena, kurios programoje du renginiai. Nuo 11 val. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6, Klaipėda) bus laikomos Ekumeninės mišios.

Svarbiausias ir baigiamasis sekmadienio akcentas – „Europiados“ uždarymo koncertas Vasaros estradoje. Uždarymo koncerte, kuris prasidės 16.00 val. ir truks iki 18 val., susirinkusių lauks  23 skirtingi pasirodymai, kuriuos atliks dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Belgijos, Vokietijos, Vengrijos, Lenkijos, Čekijos, Švedijos. Vakaro ceremonijoje ir iškilmingas vėliavos perdavimas sekančiam „Europiados“ miestui, kuriuo 2023 m. bus Vokietijos miestas Gota.

Tai paskutinė galimybė kiekvienam per keletą valandų aplankyti visą Europą, susipažinti su įvairių tautų tautine kultūra, kostiumais, muzika, dainomis ir šokiais.

Liepos 17 d. Sekmadienis

11.00–12.00 Ekumeninės mišios (Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia, Rumpiškės g. 6)

16.00–18.00 Uždarymo koncertas (Vasaros estrada)