Vos po kelių dienų, liepos 23-25 d., Klaipėdos miestą sveikins išskirtinė jūrinė tradicija – Jūros šventė. Šiais metais minint VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos įkūrimo ir Klaipėdos jūrų uosto atkurtoje nepriklausomoje Lietuvoje 30-metį, UOSTO DIREKCIJA pirmą kartą istorijoje tampa pagrindiniu Jūros šventės partneriu. Liepos 23-oji, penktadienis, išskirtinai jūriška ir dedikuota gražiausioms uosto istorijoms. Nuo didžiosios Jūros šventės eisenos iki gražiausių muzikinių akordų ir įspūdingo fejerverko – penktadienį švenčiame su KLAIPĖDOS UOSTU.

„Šiemet jau 62-ąjį kartą vyksianti Jūros šventė, kurios tema – pasiilgto miesto istorijos, visus mus kviečia keliauti, atrasti ir sužinoti tai, ko dar negirdėjote apie 30-metį minintį nepriklausomą Klaipėdos uostą, miesto simbolius, jo žmones. Tikrai tikiu, kad visi esame išsiilgę gyvo bendravimo, kelionių, atradimo ir pažinimo jausmo, tad kviečiu Jus Jūros šventės metu susipažinti su įspūdingiausiais burlaiviais, dalyvauti gražiausiuose renginiuose ir nuspalvinti šventę puikiomis emocijomis, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Didžioji šventės eisena sugrįžta
Liepos 23-ąją, penktadienį, 18 val. į miestą PASIILGTĄ ŠVENTĘ ir šurmulį grąžina didžioji JŪROS ŠVENTĖS EISENA. Vienas svarbiausių ir jūriškiausių šventės akcentų, šį kartą suburs 45 įmones bei organizacijas, stebins spalvomis ir energingomis orkestrų melodijomis.

Atsižvelgiant į blogėjančią Covid-19 situaciją, eisenos dalyviai prašomi saugoti save ir kitus, būti atsakingais. Norint išlaikyti saugius atstumus ir užtikrinti patogų rikiavimąsi, pakeista eisenos rikiuotės vieta – ja pasirinkta Universiteto alėja šalia Klaipėdos universiteto centrinių rūmų. Čia nuo pietų pradės rikiuotis eisenoje dalyvaujantis transportas, o nuo 17.00 val. bus laukiamos visos įstaigos ir organizacijos, kurių pasirengimui papildomas laikas nereikalingas. Žengdami priekyje miestą sveikins Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, eisenos globėjas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Toliau eisenos dalyviai žygiuos Herkaus Manto g., Naujojo Sodo g., Pilies g., į Kruizinių laivų terminalą. Tiesa, dėl ilgesnio maršruto, vienas svarbiausių eisenos akcentų – kapitonai, prie eisenos prisijungs nuo J. Janonio gatvės. Šį kartą jūrinės Klaipėdos miesto bendruomenės eiseną papildys ir „Baltic Regatta 2021” burlaivių įgulos, kurios savo triukšmingais ir spalvingais pasirodymais įneš dar daugiau žavesio ir jūriškumo visai eisenai.

Eisenai finišavus, 19.30 val. Kruizinių laivų terminalo scenoje vyks oficiali Jūros šventės 2021 atidarymo ceremonija ir eisenos dalyvių apdovanojimas. Eisenos dalyvių pristatymas numatytas už Pilies tilto.

Įspūdingas penktadienio koncertas
Penktadienio dovanos Jūros šventės svečiams kartu su didžiąja jūrine eisena tik prasidės. Iš karto po oficialaus Jūros šventės atidarymo, Kruizinių laivų terminalas skambės pasiilgtos muzikos akordais. Šventinį vakarą, kuris pratęs uostui dedikuotos dienos tematiką, 20.00 val. scenoje susirinkę svečiai išvys grupę „Sisters on Wire“, kurių koncerte visi grupės pastarųjų metų hitai tapę muzikinėmis sensacijomis – „Mėlyna mėlyna“, „Taip Jau Gavosi“, „Ten esi tu“.
21.30 val. scenoje pasirodys Eurovizijos dalyviai „The Roop“ su klaipėdietiško žavesio nestokojančiu Vaidotu Valiukevičiumi, kurie jau antrus metus savo energija užbūrę ne tik Lietuvą, bet ir Europą.

23.00 val. vakarą vainikuos scenos grandas, pirmą kartą papildantis Jūros šventės muzikinę programą – Kastytis Kerbedis. Lietuvos estrados žvaigždės pasirodymas, neabejotinai, taps vienu laukiamiausių Jūros šventės akcentų.

„Klaipėda yra mano vienas iš dviejų mylimiausių miestų, todėl labai džiaugiuosi, kad galėsiu su visais klaipėdiečiais ir miesto svečiais švęsti įspūdingą Jūros šventę. Ir šį kartą šventė yra dviguba, nes kartu švęsime ir Klaipėdos jūrų uosto direkcijos 30-metį! Manau, kad šį savaitgalį švęs visa Lietuva!”, – sako Kastytis Kerbedis.

Pažymint pagrindinio renginio partnerio – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos jubiliejų, šventiniai fejerverkai papildyti siurprizais, skambant Kastyčio Kerbedžio dainoms, dangų nušvies taip pat penktadienio vakarą 00.00 val.

Drakonų kovos – jau tarptautinės
Jūros šventės šeštadienį, visus kviečia jau gražia tradicija ir neatsiejama Jūros šventės dalimi tapusios vikingų drakonų laivų lenktynės VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurei laimėti. Kasmet vis didesnio dalyvių ir žiūrovų susidomėjimo sulaukiančios drakonų valčių lenktynės šiemet žengia į antrą dešimtį.
Liepos 24-ąją, net 40 drakonų laivų lenktynių komandų, Dangės upėje bangas kels jau 11-ąjį kartą. Azarto lydimas kovas vandenyje šį kartą papildys ir svečiai iš užsienio – portugalų komanda, kurie savo energija ir azartu užkurs tikrą kovą.
Šios varžybos neribojamos lyties ar amžiaus limitų. Vienintelis reikalavimas – dalyviai turi būti sulaukę pilnametystės, o pačios lenktynės vyksta 10-ies vietų drakonų laivais.